Що пообіцяли волинським мітингувальникам у Києві

Джерело: Волинське агенство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Волинські лісівники та активісти в Києві мітингували перед будівлею Міністерства агропромислового комплексу і продовольства України.

17 серпня близько 9:00 делегати від Волині прибули до будівлі і зареєстрували в канцелярії свої вимоги. Волинян обурили плани міністерства призначити на посаду керівника обласного управління лісового господарства Олександра Кватирка, повідомляє «Волинське агенство розслідувань».

На початку робочого дня в міністерстві відбувалася оперативна нарада, тому активістам довелося почекати. Протягом години під установою волиняни під проводом члена Волинського об’єднання учасників АТО та волонтерського руху Руслана Тимощука проводили акцію протесту проти непрозорого призначення кримінальника на посаду головного лісівника.

Через півтори години після початку акції до мітингувальників вийшов перший заступник міністра агрополітики Ярослав Краснопольський і голова Держагенції лісових ресурсів Олександр Ковальчук.

Заступник міністра вислухав вимоги протестувальників і пообіцяв ознайомитися з тими документами про судимості Кватирка. За його словами, міністерство завжди готове співпрацювати з громадськими активістами у кадрових питаннях.

Розмова продовжилась в держагенстві.

«Волинська область одна з проблемних. Ми дуже добре знаємо про ті негаразди, які відбувалися у лісовому господарстві краю. Зі свого боку позиція Держагенства дуже чітка і прозора – треба провести реформи у галузі і змінити систему реалізації деревини щоб усунути корупціну складову. В наших планах прочіпувати кожен стовбур. Це зробить роботу лісового господарства абсолютно прозорою адже ми зможемо легко прослідити долю кожного зрубаного дерева. Щодо ситуації на Волині – ми чітко розуміємо ті проблеми які призвели до кризи в обласному управлінні. В наших планах на 90% змінити керівництво управління та лісгоспів», – запевнив керівник держагенства.

Чиновник пообіцяв врахувати думку активістів і завтра, під час робочої поїздки на Волинь перевірити наведену інформацію про кримінальне минуле та шахрайські оборудки Кватирка.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі