Новини минулого: 10 травня

  1. Новина відноситься до:

Газета Kurier Wołyński, 16 травня 1936 року.

Кінні змагання у Луцьку. 7, 8 і 9 травня у Луцьку відбулися на колишньому іподромі кінні змагання, організована Волинським їздовим клубом. Змагання захоплювали глядачів такими видами: презентація коней, верхова їзда тощо. Другий день минув під суцільним дощем. Сталося кілька падінь, на щастя, не небезпечних. Третього дня відбулися змагання на швидкість. Виграв Юрковський на «Вампірі IV».

Доповідь про діяльність Товариства приятелів сиротинця «Терезінек» у Луцьку. 9 травня 1936 року на зібрання членів Товариства вибрано нове керівництво і ревізійну комісію. До керівництва увійшли: М. Ясинський – президент, С. Чарнецька – віце-президент, Л. Дзядошова – секретарка.

Марш на польську гору. У ХХІІ річницю битви під Польською горою і Костюхнівкою відбудеться «Марш на Польську гору», який припадає на 3 липня поточного року. Протекторат цьогорічного маршу візьмуть пан воєвода Олександр Гауке-Новак, командире корпусу, генерал Сморавинський, Волинська округа легіоністів. Похід на Польську гору є військово-спортивним маршем зі стрільбою, а також перевіркою готовності маршового патруля. Траса походу простягається на 23 кілометри від Маневич через Раранче і Вольчек на Польську гору.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі