Кобахідзе загартував «Сталь»

Кобахідзе загартував «Сталь» Фото: fcvolyn.net
  1. Новина відноситься до:

«Волинь» перемагає новачка Ліги Парі-Матч на останніх хвилинах

Це був перший матч суперників в елітній лізі. Раніше «Сталь» і «Волинь» грали між собою тільки в першій лізі, причому «Волинь» була явно сильнішою від візаві.

Попри статус новачка «сталевари» дуже впевнено почали чемпіонат. Дві стартові поразки з мінімальним рахунком від «Динамо» та «Карпат» забулися після перемог над «Зорею» і «Олександрією». Підопічні Володимира Мазяра виглядають  доволі конкурентноздатним колективом, який справедливо займає 6 місце в турнірці. Під час літнього міжсезоння команду поповнили досвідчені кіпери Бандура і Паньків, захисники Барановський і Поступаленко (усі – «Металург» Донецьк), Іщенко, Пшеничних і Гоменюк з «Металіста», Путраш і Васін з «Чорноморця», Сергій Воронін та Руслан Бабенко з «Волині».

Матч у Дніпропетровську мав свою кадрову «фішку» – це наявність у складі «Сталі» багатьох екс-«хрестоносців» - півзахисника Романа Карасюка, центрбека Антона Кравченка, півзахисника Сергія Вороніна та Руслана Бабенка. Цікаво, що й нинішній «хрестоносець» Олег Герасимюк провів літні збори саме із «Сталлю», але надав перевагу поверненню саме до Луцька.

Віталій Кварцяний мав проблеми із складом, у запасі він міг опиратися тільки на 5 футболістів. Артем Шабанов змінив на лівому фланзі захисту травмованого Володимира Польового. Згадаймо й травми Козьбана та Гуменюка.

Але «Волинь» на правах більш класної команди впевнено провела перший тайм й заслужила на гол, точніше на автогол Пшеничних. Капітан «Волині» Сергій Політило, який проводив 100-ий матч в чемпіонаті України, класно подав штрафний і м’яч після рикошету із головою Пшеничних залетів у ближній кут воріт Бандури.

Перші двадцять хвилин другого тайму, здавалося б, мали перевернути все з ніг на голову в цьому поєдинку. Крім голу у відповідь від Кулача «Волинь» отримала на свої ворота ще з добрий десяток небезпечних атак. Інколи просто незвична паніка була в захисних порядках «Волині» - така разюча у порівнянні із ситуацією в першому таймі. 

А в останні двадцять хвилин матчу включився двигун у лідера «Волині» Сандро Кобахідзе й гості забили взірцевий гол. Кіпер Шуст вкинув на Політило, той віддав на Матея, румун дав на хід Кобахідзе, який на ривку втік від Пшеничних і в боротьбі із трьома захисниками та кіпером точно вдарив у дальній кут воріт Бандури – 1:2!

Коба в такий спосіб врятував і нерви вболівальників, і горло тренерів. «Волині» вдалося довести матч до перемоги, яка вивела лучан у лідери чемпіонату.

 

Сталь – Волинь – 1:2

Ліга Парі-матч, 5 тур, Дніпропетровськ, «Метеор», 16 серпня

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Голи: Кулач (48) – Пшеничних (автогол, 29), Кобахідзе (80).

Сталь (Дніпродзержинськ): Бандура, Адамюк, Кравченко, Пшеничних, Воронін, Васін, Карасюк, Каленчук (к), Путраш (Бабенко, 83), Кулач (Буднік, 71), Дебелко

Тренер: Володимир Мазяр

Волинь (Луцьк): Шуст, Насонов, Жуніч, Горопевшек, Шабанов, Кравченко (Бохашвілі, 53, Мемешев, 75), Політило (к), Герасимюк, Матей (Логінов, 90+2), Кобахідзе, Діденко

Тренер: Віталій Кварцяний

Попереджені: Насонов (56), Матей (61), Шабанов (78).

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі