Новини минулого: 26 квітня

  1. Новина відноситься до:

Тижневик Przegląd Wołyński 3 травня 1931 року

Свято 3 травня. За прикладом цілої Польщі і Луцьк 2 і 3 травня урочисто відзначить річницю Конституції 3 травня, яка стала національним святом після утворення Незалежної Польщі. В поточному році свято 3 травня припало на річницю верхньосілезького повстання проти німецького насильства.

З театру. Найближчою новинкою Волинського воєводського театру буде сенсаційна вистава «Суд над Мері Дуган» Байярда Вейллера, грана з рекордним успіхом на усіх сценах Європи. Драма заснована на випадку вбивства мультимільйонера Едгара Райса, який два роки тому сколихнув пресу і громадськість Нью-Йорка. Через різкі деталі цієї сенсаційно-кримінальної справи вхід тільки для дорослих. У виконанні драми бере участь весь склад Волинського воєводського театру. Прем’єра – 6 травня 1931 р. Попри великі витрати на виставу, квитки – за нормальними цінами у касі театру.

Зі спорту. Завдяки старанням військової влади у казармах 24 піхотного полку утворили осередок фізичного виховання. Комендантом осередку вибрали Вацлава Дзєвуляка, випускника Інституту фізичного виховання у Варшаві. Завданням осередку є виховання інструкторів тренування тіла для військових, а також для всіх спортивних організацій та клубів. Ще одне завдання – виховання лідерів галузей спорту. Осередок охоплює такі галузі спорту: тілесні вправи, катання на лижах, бокс, плавання, легка атлетика.

Плакат 1930-х про виставу «Суд над Мері Дуган»

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі