Ніч у Луцькому замку 2016 хочуть зробити «казковою»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Як зміниться концепція найбільш масштабного арт-шоу у Луцьку і хто стане зірковим гостем Ночі у Луцькому замку 2-3 липня цього року, розповіли організатори.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої фестивалю «Ніч у Луцькому замку» 25 квітня.

Заступник міського голови Юрій Моклиця, який є координатором фестивалю від міськради, розповів, що ця важлива для міста подія не відбувалася два роки поспіль, а його організація щоразу стикалася із труднощами пошуку спонсора дійства.

Цьогоріч є ідея трансформувати фестиваль у комерційний продукт, що став би самоокупним. Новинкою стало те, що організаторами арт-шоу цьогоріч виступають нові люди – не представники міськради, а керівник театру-студії «Гармидер» Руслана Порицька (арт-менеджер та режисер фестивалю) та акторка «Гармидеру» Алла Доманська (технічний директор фестивалю). Генеральним спонсором фестивалю став депутат міськради, бізнесмен Андрій Покровський.

Режисер фестивалю Руслана Порицька розповіла,що концепцію фестивалю, який вже 7 разів збирав тисячі лучан та гостей міста у стінах замку, цього року хочуть переосмислити. Так, замок населять фантастичними істотами, пофантазують на тему минулого та сучасного Луцька, легенд та міфів, пов’язаних з Луцьком. Дійство хочуть зробити яскравим та «на межі реальності та нереальності», аби кожен гість дійства відчув себе наче у казці. Цим керуватимуться, обираючи колективи, що братимуть участь у фестивалі. Під час шоу діятимуть ярмарок майстрів, відеоінсталяції, тематичні фотозони тощо. Опівночі під час шоу планують провести фантастичне шоу, що символізуватиме перехід у майбутнє. Закривати захід цього разу будуть дискотекою, а не зірковим гостем. Власне зіркою фестивалю буде гурт «The Hardkiss», що окрім якісної музики творить фантастичні перформанси.

Для того, щоб залучити до дійства більше дітей, розпочинатимуть його не о 21.00, як раніше, а о 20.00 – саме о цій годині дійство буде присвячене дітям, а масштабне театралізоване відкриття відбудеться о 21.00. Ще однією родзинкою фестивалю стане створення скульптури казкової істоти, до якого залучать усіх гостей фестивалю.

Попередньо фестиваль вартуватиме спонсору 250 тисяч гривень, а з міського бюджету виділять 50 тисяч, які спрямують на забезпечення безпеки, прибирання тощо.

Придбати квитки на фестиваль можна буде вже з початку травня, орієнтовна ціна квитка стартуватиме від 200 гривень.

Організатори зауважили, що лишаються відкритими до перемовин з підприємцями, артистами та майстрами, які готові долучитися до фестивалю.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі