Новини минулого: 25 квітня

  1. Новина відноситься до:

Тижневик Ziemia Wołyńska, 27 квітня 1930 року.

Таємниця смерті в льодовні. Минулого тижня рибалки, які ловили рибу в озері біля села Шацьк у любомльському повіті, помітили, що горить дах у льодовні на березі озера. Рибалки скерували човен до берега. Зацікавившись причиною пожежі, вони подалися до приміщення і там застали жахливе видовище. На шматку льоду лежало обгоріле тіло власника озера Сергія Прокора. Справою зайнялася поліція. Досі невідомою є причина смерті, в будь-якому разі відомо, що двері до льодовні перед пожежею були відкриті.

Чорна рука на Волині. В Ланівцях у кременецькому повіті 24 місцеві господарі отримали анонімні листи з вимогою скласти певну суму біля цвинтаря, інакше їхні господарства підпалять. Кілька селян принесли по 5 злотих, які забрав невідомий індивідуум. Зрештою, про це повідомили поліцію, яка зробила засідку поблизу місця складання грошей схопила винахідливого шахрая в особі одного із місцевих господарів Артема Кривощука, якого арештували.

Читання. Волинське товариство краєзнавства і опіки над пам’ятками минулого, подає до відомості своїм членам та симпатикам, що 26 квітня поточного місяця професор Якуб Гофман проведе читання на тему: Волинські писанки. Читання відбудуться о 19 годині в приміщенні Учительських курсів, Пілсудського 31. Вхід на читання безкоштовний.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі