Новини минулого: 23 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета Wołyń, 23 квітня 1933

Український театр в Луцьку. Після кількамісячної подорожі по Волині вернувся до Луцька Український волинський театр під керівництвом М. Певного. В часі подорожі театр відвідав Ковель, Володимир, Любомль, Сарни, Здолбунів, Мізоч, Острог, Костопіль, Рівне, давши загалом 67 вистав для 10.000 осіб.

Вибори до Єврейської ґміни в Ковелі. Вибори до єврейської ґміни, яка мали відбутися 23 квітня, перенесено на 30 квітня. Офіційним приводом стали технічні причини. З певних джерел довідуємося, що це стало тактичним рухом сіоністських груп, які зазнали поразки на виборах у Луцьку, і стараються використати додатковий термін на агітацію. Чи їм це вдасться, скоро дізнаємося.

Нещасний випадок. У каменярні біля Старого Почаєва під час видобування каміння засипало працівника Якимчука Теодора з села Юридика, ґміна Почаїв. Якимчука видобули з-під каміння притомного і відвезли до шпиталю в Почаєві, де через кілька годин він помер. Причиною випадку стало недотримання безпеки у місці видобутку. Ведеться слідство.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі