Новини минулого: 22 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета «Радянська Волинь», 22 квітня 1975 року. Номер газети припав на День народження Леніна.

«Червону суботу» кожен трудовий колектив області відзначив високопродуктивною працею. Всесоюзний ленінський, комуністичний суботник пройшов організовано. Трудящі, продемонструвавши на ньому високі зразки праці, присвятили свої трудові успіхи наступному XXV з’їздові КПРС. За цей день виробничі колективи випустили продукції більш як на мільйон карбованців. Значну частину їх перераховано у фонд дев’ятої п’ятирічки.

Альбом привезли з Ленінграда. Десятикласники Заборольської середньої школи Луцького району оформили для шкільного музею В. І. Леніна альбом і фотомонтаж про місто на Неві – Ленінград. Щоб здійснити свій задум, учніпровели в Ленінграді весняні канікули. Вони відвідали Смольний, побували на легендарному крейсері «Аврора», Фінляндському ваокзалі та інших історичних місцях, пов’язаних з життям і діяльністю В. І. Леніна. Все, що вони побачили, відчули й лягло в основу нових матеріалів шкільного музею.

У фонд п’ятирічки. Хорошою традицією колективу нашого заводу стало зустрічати день народження В. І. Леніна новими здобутками в праці. Ось і цього року на суботник, присвячений цій знаменній даті, вийшло 1500 чоловік. Приладобудівники з повною віддачею сил працювали за верстатами, а допоміжні дільниці та інженерно-технічні працівники — на благоустрої території  і впорядкуванні цехів. Особливо добре потрудилися в цей день робітники механічного цеху токарі Святослав Будняк, Юрій Коваленко та Йосип Вишневський. Їх денний виробіток досягав 130—140 процентів. Токарі Іван Степанюк, Богдан Ковальчук та Ігор Лучко працювали на зекономлених матеріалах. Колектив цеху випустив продукції на суму близько тисячі карбованців. Їх буде перераховано у фонд п’ятирічки.

Розповідають експонати. Велику роботу по пропаганді ленінських ідей, безсмертної спадщини вождя революції проводять музеї, музейні кімнати, що носять ім’я Володимира Ілліча Леніна. На Волині діє понад 200 таких музеїв, кімнат та куточків В. І. Леніна. Широко відомою в обласному центрі є кімната-музей в Луцькому педагогічному інституті імені Лесі Українки. Сюди приходить молодь на пораду до Ілліча. Тут вона знайомиться з його життям — життям борця за щастя народу, з революційною діяльністю і геніальною спадщиною засновника Комуністичної партії і Радянської держави. Двері музею завжди відкрито не лише для студентів, а й для школярів, комсомольців, робітників та численних гостей, туристів, які відвідують наше місто. Тільки цього року в музеї побувало понад 6 тисяч чоловік. В їх числі — представники з братньої Польщі, Литви, Латвії, Білорусії, ряду, міст України та РРФСР.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі