Новини минулого: 21 квітня

  1. Новина відноситься до:

Тижневик Przegląd Wołyński, 24 квітня 1932

Єпископ Полікарп у Луцьку. Новообраний православний волинський єпископ Полікарп прибув до Луцька і в п’ятницю був прийнятий волинською православною громадою. В усіх церквах відбулися урочисті богослужіння. Вступ Полікарпа на землю волинську зустрінутий з винятковою урочистістю, особливо серед української людності, позаяк його номінація означає перемогу в напрямку українізації православної церкви на Волині. Польське суспільство також має радісно вітати таке призначення, оскільки це є виразним симптомом відмосковщення Автокефальної православної церкви в Польщі.

Виставка «Польських пейзажів» у Луцьку, організована Волинським товариством краєзнавства і опіки над пам’ятками минулого, триватиме від 24 квітня до 5 травня 1932 року (у колишньому гімназійному будинку на Кафедральному майдані). Представлені: малярство, різьба, графіка, архітектура, фотографія, декорування,  музейна справа. На виставці будуть показані і експонати «Рухомої виставки мистецтва» з Варшави, в якій беруть участь найвидатніші польські митці.

Януш Кусоцинський в Луцьку. 24 квітня о 3 годині по полудню відбудеться в Луцьку чемпіонат Польщі з бігу. На восьмикілометровій трасі біля міського стадіону зберуться не тільки найкращі волинські сили, але й бігуни з усієї Польщі з чемпіоном Янушем Кусоцинським.  Для Волині, яка вперше стане тереном проведення чемпіонату Польщі, це буде неабияка подія. Зацікавлення у справах спортивних на Волині є дуже великим, щодня можна бачити зранку на наших спортивних майданчиках заняття на тренажерах тих, хто хоче конкурувати з найкращими бігунами Польщі.

Януш Кусоцінський на старті в Луцьку. Фото з Національного цифрового архіву Польщі

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі