На Волині для людей поважного віку хочуть відкрити розважально-оздоровчий центр

Організувати навчально-розважальний центр «Активне довголіття» для людей поважного віку хочуть у Ківерцях.

В рамках програми «Програми Транскордонного Співробітництва Білорусь – Україна 2016» днями була підписана Декларація про партнерство між Ківерцівською районної радою (Григорій Недопад), Волинським інститутом економіки та менеджменту (виконуючий обов'язки ректора Василь Байцим), Управлінням у справах зайнятості і соціального захисту Кобринського району Республіки Білорусь (Тетяна Бойко). Про це інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Головна мета цих домовленостей – організація дозвілля для людей після 55 років.

За словами голови Ківерцівської районної ради, депутата від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» Григорія Недопада, у планах – організація навчально-розважального центру «Активне довголіття». Як варіант, його розміщення розглядають на базі Ківерцівської районної бібліотеки або ж в іншому комунальному приміщенні. До слова, у Волинському інституті економіки та менеджменту вже кілька років діє Центр освіти третього віку. Саме тому досвід цього навчального закладу буде використаний і в реалізації запропонованої проектної ідеї.

З 2010 року Кобринський район активно бере участь в різноманітних проектах, пов’язаних з розширенням доступу до освіти людей старшого віку. На базі державної установи «Кобринський територіальний центр соціального обслуговування населення» діє центр додаткової освіти для дорослих «Твій шанс». Діяльність цього центру включає два основні напрямки роботи – різноманітні освітні курси та інформаційно-просвітницькі заходи.

У ківерцівському центрі «Активне довголіття» планують проводити навчальні сесії в рамках неформальної освіти з опанування сучасних інформаційних технологій, обладнати тренажерну залу. Серед інших тем навчальних сесій – «Енергозбереження», «Фінансове планування». Також організовуватимуть творчі майстер-класи.

В результаті проекту буде створена міжрегіональна партнерська мережа людей старшого віку. Загалом, тривалість проекту – рік.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі