Новини минулого: 20 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета «Український голос» 23 квітня 1942 року. Мовою оригіналу. Видання цього номеру припало на тиждень, коли в Адольфа Гітлера був День народження (20 квітня).

В неділю 19-го квітня ц. р. Владика Полікарп у сослуженні численного духовенства відправив у Луцькому катедральному соборі урочистий молебень з нагоди дня народження Фірера Великонімеччини Адольфа Гітлера. Перед молебнем відповідне слово виголосив прот. М. Малюжинський. На молебні були присутні представники німецької військової і цивільної влади.

13 квітня ц. р. на луцькому православному кладовищі, заходами молоді а також Союзу Українських Комбатантів, відправлено панахиди на могилах: 2-х українських летунів, поляглих у визвольних змаганнях, ген. О. Алмазова, та інших знаних і незнаних борців. Відповідне слово після панахиди виголосив о. прот. М. Малюжинський.

На підставі дозволу п. Гебітскомісара з дня 16.4.1942 р. у Луцьку відкриваються трьохмісячні матуральні курси. На ці курси приймається старша молодь, яка не мала змоги закінчити останніх кляс гімназії або іншого типу середньої школи. Вписи відбуватимуться в будинку початкової школи при вул. Панській (Красне) під 21.IV до 28.IV. в годинах від 13 до 15. Початок навчання 1 травня. Зголошуватися з документами. Український Допомоговий Комітет у Луцьку.

Боротьба з масонством у Болгарії. Офіціозна болгарська газета «Днесь» займається в передовиці боротьбою з масонством і жидівством у Болгарії. Переглянувши наставлення різних європейських народів до цієї проблеми, газета приходить до висновку, що й у Болгарії цю боротьбу слід повести ще інтенсивніше. Тільки повного ліквідацією керованого жидами масонства Болгарія докаже свою об'єднаність з новим європейським ладом.

Українські селяни! Не забувайте, хто нищив Вас, зганяючи в колгоспи, висилаючи в Сибір і до Казахстану та розстрілюючи Ваших батьків, синів і братів. Посиленою працею на ріллі, втконанням всіх своїх обов’язків, докажіть свою подяку Фірерові і Німецькій Армії за визволення від большевицького гніту.

«Український голос» 23 квітня 1942 року

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі