Новини минулого: 16 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета Przegląd Wołyński (Волинський огляд), 21 квітня 1929 року

Розбудова Ківерець. Комісія під керівництвом Старости луцького за участю повітового інженера Рачинського, інженера Макаровського і лісника Ґродського обговорювала справу розбудови Ківерець у зв’язку з розширенням залізничної станції і проектом будівництва дороги Луцьк-Ківерці-Колки. В поточному сезоні Повітовий відділ приступить до опрацювання плану забудови Ківерець з урахуванням можливості розміщення Управління ґміни, а також перспективи розвитку місцевості як летовища.

Розвиток м. Олики. Магістрат м. Олики відкрив електричну станцію фільтрів для міського водогону. Також уже місяць як чинна електростанція. Треба підкреслити, що Олика є другим після м. Острога містом на Волині, яка володіє водогоном.

Нове поштове відділення. 22 квітня 1929 року відкриється поштово-телеграфічна агенція Седлище біля Ковеля у Ковельському повіті Волинського воєводства.

Від редакції «Волинського огляду». 16-го травня 1919 року польські війську увійшли в Луцьк. Минає дуже швидко десятиліття польського урядування на Волині, яке є десятиліттям спокійної і творчої праці нашого регіону. Przegląd Wołyński відзначить це десятиліття випуском спеціального номеру, який вийде в другій половині травня великим накладом. Також буде широко розрекламований на Виставці крайовій. Фотографії до того номеру, який буде широко ілюстрованим, приймаємо до 10 травня. Матеріали редакційні, оголошення і готові редакційні кліше – до 15 травня.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі