Новини минулого: 13 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета Przegląd Wołyński (Волинський огляд), 17 квітня 1932

Концерт. В залі міського театру відбувся виступ балалайкового оркестру під керівництвом п. С. Островського. Взяли участь у ньому співаки і міський хор. Виконано цілий ряд творів, у тому числі народні російські. Досконало виконано пісню бурлаків «Эй, ухнем!». Взагалі виконання творів було надзвичайно прецезійним. Досить чисельні слухачі мали можливість, досить рідкісну в Луцьку, отримати великий набір музичних вражень, незважаючи на певний примітивізм самого інструменту і незначний склад (10 чоловік) оркестру. Гучні й чисельні оплески свідчили про задоволення публіки.

Необережного відвідувача покалічив лев. Понеділковий показ звірів у цирку, який заїхав до Луцька, залишився кривавим у пам’яті глядачів. Один із п’яти левів, який вражав виглядом і тренованістю, званий Даніель, схопив у пазюрі відвідувача, який його дражнив. Завдяки втручанню доглядачів і громадян, які криком і биттям визволила сміливця з пазюрів кровожерливої бестії, закінчився той випадок без поважних наслідків для того чоловіка.

Вибори в Німеччині. Дня 10 поточного місяця відбулися в Німеччині вибори на Президента Рейху. Бій точився між Гітлером і Гінденбургом. Вибрали Гінденбурга.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі