Новини минулого: 12 квітня

  1. Новина відноситься до:

Газета «Радянська Волинь», 12 квітня 1955

Сумлінна робота колгоспного чабана. Сумлінно працює чабан артілі імені Молотова Ратнівського району Андрій Макарчук. Дбайливо доглядаючи колгоспну отару, тов. Макарчук у минулому році одержав від 117 вівцематок 149 ягнят. За самовіддану працю чабан одержав у рахунок додаткової оплати 5 овець. У відповідь на постанову січневого пленуму ЦК КПРС тов. Макарчук зобов’язався одержати від 100 вівцематок 120 ягнят. Взяте зобов’язання він з честю виконує. За рахунок приплоду колгоспна вівцеферма в нинішньому році вже збільшилася на 100 голів.

Ківерці. В колгоспі «Червона зірка» першою розпочала сівбу вівса і ярої пшениці рільнича бригада Володимира Мальчевського. Сівачі Лукаш Боймук , Микола Друкарчук та Володимир Степчук виконують завдання на 120-125 процентів. На сівбі відзначився тракторист Володимир Дорошкевич, який з перших днів весняних робіт завантажує свій агрегат на повну потужність. Колгоспники й механізатори, ставши на трудову вахту на честь Першого травня, зобов’язалися сівбу ранніх ярих закінчити за 8-10 робочих днів. Вибіркову сівбу ведуть колгоспи імені 30-річчя Жовтня, імені Сталіна, імені Тельмана та інші.

Заболоття. Використовуючи сприятливу погоду, хлібороби багатьох колгоспів району успішно провели підживлення озимих культур. В артілі імені Маленкова озимі підживлені на площі 260 гектарів. Повністю внесли мінеральні добрива на визначені площі колгоспи імені Жданова, імені Карла Маркса та імені Сталіна.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі