У Великому Омелянику діти граються на темній і розбитій дорозі

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Вирішення проблем освітлення, ремонту дорожнього покриття вулиці, очищення від снігу, виділення місця для ігор дітям, продовження автобусних маршрутів №39 і №30 до закінчення вулиці Проектної просять місцеві мешканці, - інформують Волинські Новини.

Про це йшлося під час четвертої позачергової сесії Волинської облради 8 квітня.

Депутат Юрій Ройко розповів, що до нього звернулись 60 мешканців села Великий Омеляник. Територіально воно є продовженням Луцька, але адміністративно відноситься до Луцького району. Головна вулиця села з’єднана з вулицями Луцька (Володимирською та Львівською).

Мешканці вулиці Проектної, де проживає 750 людей (з яких 400 – діти) мають проблеми через відсутність світла і дорожнього покриття, діти повертаються додому зі школи по багнюці і в темноті. Аби дістатись від маршрутки до оселі витрачають до 50 хвилин. Гратися діти змушені на темній та розбитій дорозі, адже ніякого спеціалізованого місця для цього не передбачено.

З настанням зими проблеми тільки погіршуються через відсутність снігоочисної техніки. Це ж стосується централізованого вивозу сміття – його тут просто немає. Відтак, вищезгадані проблеми місцеві вирішують власним коштом та силами.

Депутат каже, що люди неодноразово звертались зі своїми проблемами до Заборолівської сільської ради, але отримували лише відписки. Тому Ройко просить дати чітку відповідь щодо перспективи вирішення проблем освітлення, ремонту дорожнього покриття вулиці, очищення від снігу, виділення місця для ігор дітям, продовження автобусних маршрутів №39 і №30 до закінчення вулиці Проектної.

«Складається враження, що населений пункт від села втік, а до міста – не добіг. А жителі залишились зі своїми проблемами наодинці», - заявив Ройко насамкінець.

Колеги депутата підтримали його запит.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі