У Луцьку показали виставку волинської художниці

Джерело: Слово Волині

Відкриття виставки малярства члена Національної спілки художників України Оксани Ядчук-Мачинської «Мрії крилатої весни» відбулось сьогодні, 5 квітня, в фойє Волинської обласної ради.

Про це повідомляє Слово Волині.

Художниця подякувала організаторам за ідею проведення виставки в приміщенні обласної ради та побажала усім насолодитись своїми картинами.

«Якщо хтось для себе тут побачив цікаве, поповнив багаж знань про мистецтво, вражень, я рада. Кожна картина – це відображення мого внутрішнього світу», - розповіла жінка.

Загалом на виставці представили близько 40 робіт мисткині, які вона створювала в різні періоди свого життя.

Голова Волинського обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін зазначає, що організовує виставки художниці вже вп’яте. Мета цієї – показати, за що ж воюють українські чоловіки на сході.

«Дехто каже, що ця мирна тема загубиться в інформаційному просторі, який насичений новинами про війну, політику. Але я вважаю, що ми повинні показати цей світ жінки, родини, людини, адже саме за це воюють хлопці на сході – не за політиків, а за власні сім’ї. Вони повинні знати, що охороняють цей цнотливий, тендітний світ жінки та родини», - наголошує мистецтвознавець.

За його словами, Оксана Ядчук–Мачинська змогла поєднати українські автентичні традиції з мотивами модернізму та постмодернізму.

Організатор виставки також побажав, аби фойє обласної ради таки надали статус галереї, в якій можна було б експонувати твори митців-краян.

Заступник голови обласної ради Роман Карпюк погодився на цю пропозицію, втім зауважив, що долю приміщення повинна вирішити громада.

«Сьогодні ми бачимо картини, які можуть збагатити внутрішній світ кожного з нас. Колись нас не буде, а ці картини залишаться і майбутні покоління зможуть дізнатись, як ми бачили світ, як його сприймав автор», - наголосив посадовець.

Представлені картини волиняни зможуть побачити протягом місяця, а після цього в обласній раді експонуватимуться спільні виставки художників з різних районів Волині.

Зауважимо, що Оксана Ядчук-Мачинська народилась у місті Володимир-Волинський, закінчила Київський художньо-промисловий технікум (тепер Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М.Бойчука). У 1992 році стала членом Національної спілки художників України.

Її твори знаходяться в державних та приватних колекціях України, Фінляндії, Німеччини, Канади, США, Литви, Польщі тощо, виставлялись на численних виставках.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі