«Брудні фонтани? Винні лучани»

«Брудні фонтани? Винні лучани» Фото: Лілія БОНДАР
  1. Новина відноситься до:

Одні смітять, інші не прибирають

Обгортки із солодощів, палички від морозива, паперові скляночки – чого тільки не знайдеш у луцьких фонтанах. Недопалки плавають разом із пачками з-під цигарок. Пір’я, трава і листя теж тут. Вода не просто брудна, а із жовтуватим відтінком. Дно – замулене, а в кутках фонтанів усе затягнуте чимось схожим на ряску.

«Хроніки Любарта» вирішили поцікавитися, коли нарешті фонтани в Луцьку будуть чистими. Адже щороку виникає одна і та ж проблема.

Утриманням фонтанів у місті опікується КП «Луцькводоканал», повідомили у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Однак директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук запевняє, що фонтани чисті, а вода там зовсім не брудна.

«Бути такого не може, – каже комунальник. – Ми чистимо їх щотижня, у четвер».

А його колега, головний інженер Сергій Строк, розповідає, що обслуговування фонтанів здійснюють згідно з графіком, який погодили у департаменті ЖКГ.

«Раз на два тижні зливаємо воду і робимо повне очищення», – пояснив він.

Подумалося: хоч би між собою узгодили, коли вони фонтани чистять: чи щотижня, чи один раз на два тижні.

Комунальники розповіли, що кошти на обслуговування є, однак скільки грошей потрібно на послуги, які надає підприємство, та яку суму витратили на чищення фонтанів у травні, уже не пам’ятають.

Щодо відходів, які плавають у воді, Сергій Строк наголосив, що їх виловлюють тоді, коли зливають воду, адже щоденне прибирання фонтанів не передбачене.

«Це сміття не прилетіло з неба, – обурюється Строк. – Його люди повикидали у фонтани. Це свідчить про рівень культури лучан. Треба передбачити не щоденне прибирання, а те, щоб люди туди сміття не кидали».

Коли фонтани знову почистять – невідомо. Хоч, за словами комунальників, гроші на це є і прибиральники також. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Лілія БОНДАР

Коментарі