Мер Луцька і далі їздитиме на корупційному авто, - депутат

  1. Новина відноситься до:

Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволені позову депутата міської ради Андрія Осіпова щодо повернення міським головою Луцька Миколою Романюком автомобіля, яким той на думку обранця користується незаконно.

Луцький міськрайонний суд розглядав справу за позовом Осіпова до луцького мера Миколи Романюка, його заступника Юрія Вербича та інших про визнання їх дій незаконними і зобов’язання повернути автомобіль, що отриманий незаконно, повідомляє депутат у соцмережі

Підставою позову стало те, що Романюк користується автомобілем, який безоплатно надала приватна компанія, а це суперечить вимогам антикорупційного закону. 

Судом першої інстанції позов було задовлено частково. Відтак, Андрій Осіпов подав на апеляцію. 

У четвер, 13 серпня, апеляція скасувала рішення суду першої інстанції і відмовила у позові повністю. Депутат запевняє, що суд вийшов за межі апеляційного перегляду. Повного тексту постанови в Осіпова ще немає. 

«З поведінки суддів та запитань до учасників розгляду можна із 100% ймовірністю спрогнозувати: 

  • на думку колегії апеляційного суду жоден житель міста не має права оскаржувати дії чи бездіяльність мера та інших службовців ради, якщо тільки не доведе, що має вагу пряме порушення конкретних прав цього жителя.
  • депутати не можуть бути позивачами, їх завдання направляти запити і звернення та вимагати в інших органів припинити порушення закону», - написав Андрій Осіпов. 

На думку депутата, таке рішення апеляційного суду становить загрозу інтересам територіальних громад, обмеження прав громадян та доступу до правосуддя.

«Шкода, що подібні рішення судів нівелюють конституційні положення про те, що Україна є правовою державою», - зазначив він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі