Школярам планують продовжити зимові канікули

Джерело: Урядовий портал
  1. Новина відноситься до:

Кабінет Міністрів України допускає збільшення терміну зимових шкільних канікул у разі непередбачених температурних ситуацій в період опалювального сезону.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 5 серпня, опублікованого на урядовому порталі.

Так, уряд доручив Міністерству освіти та Міністерству охорони здовор’я до 1 жовтня проаналізувати можливості збільшення строків канікул в осінньо-зимовий період у всіх навчальних закладах, а Мінрегіону, Міненерговугіллю до 30 серпня підготувати план заходів щодо ефективного розподілу обсягів природного газу між регіонами і переходу теплових електростанцій та теплоелектроцентралей на мазут як резервний вид палива у разі встановлення обмежень або нестачі природного газу протягом осінньо-зимового періоду.

Також Кабмін доручиві підготувати проект заходів щодо обмеження споживання електричної енергії та її можливого відключення, а також перелік захищених споживачів.

«До 1 жовтня центральні та місцеві органи влади повинні забезпечити об'єкти соціальної сфери, включаючи навчальні заклади та установи охорони здоров'я додатковими джерелами енергоспоживання», - йдеться у розпорядженні.

Крім того, уряд передбачає можливість зниження мінімально допустимої температури у житлових приміщеннях з 18°С до 16°С.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі