Від батьків дитини, на яку в кафе впав іграшковий будинок, вимагають компенсацію

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Минулих вихідних у луцькій ресторації «Брама», що на проспекті Соборності, травмувався 6-річний хлопчик. На дитину впав іграшковий будиночок, і з пальця пішла кров.

Разом з хлопчиком в закладі була 20-річна старша сестра та вагітна тітка. Надати аптечку, щоб зупинити кров, представники закладу відмовилися, натомість вони вимагали відшкодувати нанесені закладу збитки у сумі 4 тисячі гривень, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Замість того, щоб надати першу допомогу дитині, каже мама хлопчика Тетяна Гвоздецька, адміністрація викликала спершу приватну охорону, а коли ті не захотіли встрявати в розбірки з дітьми, викликали поліцію.

«Старша донька весь час спілкувалася зі мною телефоном. Річ у тім, що я приїхати до них не могла – у мене 2-місячне маля. А дітей адміністрація тримала в закладі 3 години. Разом з ними була дружина мого брата на 7 місяці вагітності, яка також розхвилювалася. Адміністрація ж почала вимагати в дітей 4 тисячі гривень збитків за пошкоджене майно. Як вони могли вимагати з дітей компенсацію – не зрозуміло. Ніхто не з’ясовував, де мама, не намагався зв’язатися зі мною», - каже пані Тетяна.

Натомість адміністрація закладу, розповідає жінка, написала заяву в поліцію про пошкодження майна і тепер родина чекає повістки в суд. Але, запевняє Тетяна Гвоздецька, вона теж буде позиватися із закладом.

«Річ не в травмі – вона не є суттєвою. Але мій син, коли повернувся додому, розповів, що він дуже злякався, що його заарештують. Після того випадку в обох дітей – психологічна травма, і в мене також. Принаймні, перед вагітною дружиною мого брата вибачилися, та й то після зауважень сторонніх людей. Такі дитячі куточки в закладах – це добре і зручно. Але, виявляється, ми не можемо бути впевнені в їх безпечності, адже жодних технічних документів, які б засвідчили безпечність ігрового обладнання, в закладу немає», - пояснює Тетяна Гвоздецька.

Сам будиночок, каже жінка, прибрали лише вчора. До цього дня він так і стояв не прикріплений.

Кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини зв’язалися з адміністрацією ресторації і попросили їх прокоментувати інцидент. Директор закладу Вікторія спершу нарікала на недостовірні дані, вказані в попередньому  матеріалі ВН про цей випадок. (До слова, пані Тетяна пояснила, що таки насправді, вона на емоціях сплутала день, це була субота, а не неділя, і підтвердила, що поліцію викликала адміністрація).

Згодом Вікторія попросила перетелефонувати наприкінці робочого дня, бо, мовляв, готується ґрунтовне спростування. Того ж дня, посилаючись на зайнятість, вона попросила перетелефонувати вже наступного дня.

Сьогодні ж, як і обумовлено, журналісти намагалися отримати коментар закладу. Та, ймовірно, упізнавши редакційні номери, від Волинських Новин слухавки не брали. А ось з третього («незасвіченого») номеру таки вдалося додзвонитися.

Проте пані Вікторія взагалі відмовилась надавати коментар і повідомила, що «офіційний коментар прочитаєте завтра на сайті, але, напевне, не на вашому».

В прес-службі ГУ Нацполіції області підтвердили, що адміністрація закладу викликала поліцію, поскаржившись, що діти, граючись, пошкодили іграшковий будиночок, а за пошкоджене майно відмовляються платити. Викликали слідчо-оперативну групу, відомості внесені до єдиного реєстру обліку заяв і повідомлень. Очевидно, кажуть в прес-службі, нині правоохоронці перевіряють факти, вказані в заяві.

Інформаційне агентство Волинські Новини все-таки сподівається на коментар закладу з приводу цього конфлікту. Особливо цікавить запитання, чому дітей затримали, не з’ясовуючи, де їхні батьки, та чому саме з дітей вимагали грошової компенсації. А також: хто є власником дитячого ігрового обладнання, чи є на нього документи, які засвідчують їх безпечність та санітарний стан.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі