Яким буде «Бандерштат-2016»

  1. Новина відноситься до:

Цьогоріч фестиваль національного опору відбудеться 5-7 серпня.  Це вже буде десятий за ліком «Бандерштат».

За словами засновника фестивалю, арт-директора Сергія Мартинюка, «ювілейний» фестиваль  має стати прекрасною ілюстрацією багаторічного оргдосвіду, йдеться на офіційній сторінці заходу.

Проект афіші цьогорічного «Бандерштату» належить українському художнику Михайлу Дяченку.

«Це збірний образ-уособлення сучасної України – сексуальної, стильної, красивої, цілеспрямованої і впевненої дівчини, яка дивиться в майбутнє. Не знаю, чи існує прототип в реалі, про це знає тільки її творець», - розповів Мартинюк.

Також на фестиваль запросили різножанрові гурти: Jamala, Тартак, Антитіла, BRUTTO, Брати Гадюкіни, Анна тощо.

Арт-директор «Бандерштату» пояснює, що така еклектика є цілком закономірною відповіддю на виклики часу і багаторічне спілкування з відвідувачами фестивалю.

«Ми не існуємо самі по собі – ми на ринку попиту та пропозиції. Бандерштат щораз стає все більш різновіковим в контексті гостей, тому не дивно, що одні скаржаться на перебір важкої музики, іншим – навпаки її не вистачає. Ми не можемо працювати на догоду тільки одній категорії відвідувачів. Тому враховуємо всі смаки. Дещо старша публіка навряд писатиме гнівні коментарі в соцмережах, де ті чи інші гурти чи щось в такому роді, хоча відсоток її присутності на фестивалі досить великий», - зазначив він.

На фестивалі працюватиме літературна сцена, акустична сцена, гутірки, денна урбан-сцена (новий музичний майданчик різнопланової важкої музики) і головна, вечірня сцена.

«Наразі стоїть питання закордонних хед-лайнерів – варіантів насправді дуже багато: різні стилі, епохи, смаки – але питання грошей відтягує конкретне рішення з нашого боку. Будемо дивитися за тенденціями продажу квитків, роботи зі спонсорами та меценатами. Як тільки бачитимемо позитивні зрушення – відразу заявлятимемо закордонних учасників», - розповів Сергій Мартинюк.

Організатори очікують 8-10 тисяч людей.

За словами Мартинюка, подальший розвиток фестивалю потребуватиме більшої території, тому не виключають переїзд «Бандерштату» до Києва.

«До Луцька повернутися Бандерштат завжди встигне, а спробувати попрацювати на нову аудиторію і в нових географічних та ринкових реаліях – це достойний виклик нашому оргкому», - розповів він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі