У луцькій школі підлітка вакцинували без згоди батьків

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Один з найнижчих показників щеплення від поліомієліту в Луцьку. Більше того, щеплення проводять із порушенням.

Про це йшлося під час засідання постійної Луцької комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 18-го лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Член профільної комісії Анна Мовяк інформувала, що без згоди батьків вакцинували підлітка у Луцькому навчально-виховному комплексі загальноосвітній школи-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою.

«Дитині 15 років і його вакцинувала медсестра, не повідомивши про це ні маму, ні класного керівника. Про це стало відомо лише через три дні, коли дитина прийшла додому на вихідні. Окрім цього, на цю медсестру надходили й інші скарги щодо її фаховості та ставлення до дітей», - розповіла про проблему депутат.

Із цього приводу начальник управління освіти Луцькради Олег Гребенюк сказав, що проведе службове розслідування.

«Це порушення, бо для того, аби робити щеплення - необхідна згода батьків. Тому ми проведемо розслідування», - наголосив посадовець.

Зауважимо, під час наради інформували, що в Луцьку одна з найгірших ситуацій щодо вакцинації - лише 20% дітей щеплені. Для порівняння, у Камені-Каширському вакциновані 80% всіх дітей.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі