На Волині вкотре відбудеться масове прибирання

  1. Новина відноситься до:

Навесні у Волинській області вшосте відбудеться  наймасштабніша всеукраїнська екологічна акція «Let’sdoit, Ukraine!» – «Зробимо Україну чистою разом!».

Питання щодо її організації в Луцькувирішували  координатори проекту «Зробимо Україну чистою разом», представники владних структур та громадськості під час розширеної робочої наради у середу, 10 лютого, повідомляє Молодіжний портал Волині.

Представник ГО «Let’s do it, Ukraine», яка і працює над організацією акції «Зробимо Україну чистою разом!»,  Олег Шкода (Київ), розповів, що у 2015 році захід об’єднав понад 500 000 українців та встановила рекорд на наймасовіше прибирання.

«Ми хочемо відійти від звичайних суботників, щоб люди йшли на прибирання не тому, що їх хтось змушує, а щоб це було ціле свято. За допомогою таких акцій хочемо виховати в Україні еко-ком’юніті, донести, що екологія починається із кожного з нас», – зазначив гість із Києва.

Заступник міського голови Андрій Киця розповів, що минулого року брав участь в акції як директор Луцької спеціалізованої школи №1, цього року обіцяв посприяти із підручними засобами – рукавичками, пакетами.

«Позиція міської ради – підтримувати все, що корисно для місто. Безумовно, така акція Луцьку потрібна», – впевнений Киця.

Начальник відділу у справах молоді та сім’ї Луцької міської ради Олексій Веремійчик порадив координаторам зон прибирання спілкуватися із людьми, які там проживають, – проводити у дворах бесіди, розповсюджувати інформацію про акцію, щоб збільшити кількість її учасників.

Кожного року, за словами однієї з координаторів еко-акції на Волині Катерини Шкльоди, у Луцьку виходить на прибирання близько 2 тисяч людей.

Найбільша проблема – вивіз зібраного сміття та інформаційна кампанія, бо на поліграфічні матеріали витрачають коштів майже так само, як на сміттєві пакети та рукавиці. Вирішити ці питання пообіцяли відповідні управління міської ради та ОДА.

У 2016 році «Зробимо Україну чистою разом!» на Волині відбуватиметься уже вшосте, попередньо запланована дата – 23 квітня. У Луцьку центральною локацією обрали парк ім. 900-річчя Луцька, де молодь також проведе «ЧистоFEST».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі