Депутати погодили зміни до бюджету області

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Депутати підтримали проект бюджету зі змінами.

Відповідне рішення прийняли члени бюджетної комісії 9 лютого, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Так, доходи обласного бюджету затверджують у сумі 3,9 мільярда, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету - 3,7 мільярда, доходи спеціального фонду обласного бюджету - 166,7 мільйона гривень.

Видатки обласного бюджету за головними розпорядниками коштів обласного бюджету та тимчасовою класифікацією видатків і кредитування місцевих бюджетів пропонувалися затвердити у сумі 3,9 мільярда гривень, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету - 3,7 мільярда, видатки спеціального фонду обласного бюджету - 180,7 тисячі гривень.

Повернення кредитів до обласного бюджету передбачається у сумі 1,585 мільйона гривень, а надання кредитів з обласного бюджету - у сумі 5,793 мільйона.

Крім того, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що до проекту бюджету є уточнення. Приміром, в обласний бюджет очікуються субвенції з місцевих бюджетів на суму 7,546 мільйона гривень для управління капітального будівництва окремих об’єктів.

Так, 3 мільйони гривень надійде з бюджету Луцька на будівництво школи в 55 мікрорайоні. Понад мільйон гривень надійде з Горохівського районного бюджету на співфінансування реконструкції ЗОШ № 1 імені Івана Франка в Горохові. 3 мільйони гривень виділяє Луцький районний бюджет на співфінансування будівництва дитячого садка в селищі Торчин. Рожищенський районний бюджет виділяє 336 тисяч гривень на реконструкцію дитсадка в селі Залісці, а також - 180 тисяч гривень на ремонт Рожищенської ЦРЛ. Також додатково передбачені 316 тисяч гривень на фізкультурно-спортивні товариства.

400 тисяч гривень пропонується виділити додатково для федерації футболу на дитячий футбол. 3,7 тисячі гривень виділять на погашення кредиту для багатодітної сім’ї. Також очікується трансферт з державного бюджету в сумі 77,8 мільйона гривень на профтехосвіту. Ці кошти будуть передбачені у стабілізаційній дотації, в освітній субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів.

Передбачається виділити 2 мільйони гривень на профілактику і лікування грипу та його ускладнень. Зі слів Ігоря Ващенюка, на це потрібно 5 мільйонів гривень. Як повідомив Ващенюк, щотижня в лікарні Волині поступають по 100-150 тяжкохворих з діагнозом «пневмонія». З початку епідсезону від ускладнень грипу померло 10 осіб.

Так, зі слів Ігоря Ващенюка, противірусні препарати отримані у вигляді гуманітарної допомоги. А ось лікування тяжких форм пневмонії обходиться від 5 до 15 тисяч гривень для пацієнта, оскільки для цього потрібні антибіотики 4 покоління.

Зрештою, члени бюджетної комісії домовилися виділити 2 мільйони гривень на ліки для хворих з тяжкими випадками пневмонії. Закупівлю пропонується здійснити через комунальний заклад ДВТП «Волиньфармпостач» централізовано і передати конкретним лікарням. 

Депутати погодили зміни до обласного бюджету. Проект пропонують прийняти під час чергової сесії обласної ради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі