Українцям спростили в’їзд до Польщі

Джерело: BusinessUa

Президент Польщі підписав указ про спрощення в'їзду в країну громадян України, повідомляє BusinessUa.

У Польщі змінили угоду, що стосується прикордонного руху з нашою державою. Броніслав Коморовський спростив для українців в'їзд на територію Польщі. В угоді з'явився новий пункт, згідно з яким громадяни, які проживають у прикордонних областях України, можуть перебувати у прикордонних польських областях до трьох місяців.

За повідомленнями ЗМІ, українці зможуть перебувати в Польщі не більше 90 діб з моменту приїзду. Крім цього, якщо громадянин України захоче ще раз відвідати Польщу, йому не доведеться більше платити консульські збори. Також для жителів прикордонних областей Польща скасувала обов'язкову медичну страховку. Якщо під час візиту до Польщі громадянам знадобиться медична допомога, вони будуть оплачувати всі витрати самостійно або придбати медичний поліс у Польщі.

В угоді передбачено і кілька інших нових пунктів. Приміром, заяви та дозволу на МПР тепер стане розглядати тільки консульство, однак українці можуть подавати заяви у багато адміністративних пунктів, розташованих поруч з польським кордоном. Вперше угоду про прикордонний рух Коморовський і Порошенко підписали в грудні минулого року.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі