Що треба знати про грип: інфографіка

Джерело: Міністерство охорони здоров’я
  1. Новина відноситься до:

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало інфографіку щодо того як розпізнати та вберегтися від грипу та закликає кожного громадянина поставитися відповідально до власного здоров`я і слідувати правилам поведінки в період підвищення рівня захворюваності.

За оперативними даними з початку епідемічного сезону (28.09.2015 – 29.01.2016 року) станом на 29 січняв Україні зареєстровано майже 3,1 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 7,9 % населення.

Із загальної кількості захворілих ≈ 65,0 % становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ - серед населення Київської області та міста Києва. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській та Харківській областях.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 116 тисяч осіб (3,8 % від захворілих), з них до 70 % становлять діти віком до 17 років.

На третьому тижні 2016 року у 18 областях показник захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – більше ніж на 50,0 % (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Чернівецька області).

У 12 863 загальноосвітніх закладах, дошкільних навчальних закладах продовжується призупинення навчання, а у 1289 аналогічних закладах поновлено навчання. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі