У Луцьку демонтують торгові павільйони, встановлені без документів

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку планують зменшити кількість малих архітектурних форм. 

Про це під час оперативної наради у Луцькій міській раді 26 січня повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко.

За словами Григоренка, нині на вулицях Луцька встановлено 383 торгові павільйони, кіоски тощо. Він переконаний, що торгівлю у місті необхідно приводити до належного стану.

"У місті визначені традиційні місця, де люди купують продукти, одяг - це Центральний та Завокзальний ринки, однак, і біля них починають рости торгові павільйони. На зупинці біля “Там Таму” збудували кілька. Незабаром перетворять весь проспект Соборності у ринок. Тому ми хочемо навести лад з малими архітектурними формами. У нас є достатньо торгових центрів, супермаркетів, магазинів. Ненормально, коли на пропекті Відродження біля гімназії №18 є великий супермаркет з широким асортиментом продукції, а перед ним стоїть кілька кіосків, які торгують тим самим”, - наголосив заступник міського голови.

Він зауважив, що у Луцьку не зможуть повністю відмовитися від малих архітектурних форм, а тому детально вивчатимуть питання доцільності їх розміщення у тому чи іншому районі міста. Григоренко наголосив, що торгові павільйони, які розміщені без правовстановлюючих документів будуть демонтовані.

Заступник міського голови зазначив, що малі архітектурні форми спочатку будуть зносити на проспекті Волі, вулиці Винниченка та Лесі Українки. На останній планують наступного року розпочати реконструкцію. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі