Порошенко ветував закон про органи внутрішніх справ

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

 

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до закону про органи внутрішніх справ.

Про це повідомляє ТСН.

Порошенко прийняв таке рішення за результатами наради за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Частина питань, вирішенню яких має сприяти даний документ, відноситься до компетенції уряду, а інша - вже врегульована іншими нормативно-правовими актами, підкреслюється в повідомленні.

Верховна Рада прийняла внесений Кабміном закон про органи внутрішніх справ 2 липня. За прийняття закону проголосували 242 народних депутати. 

Закон формує систему органів внутрішніх справ як самостійних органів виконавчої влади. Він врегульовує відносини між МВС та підпорядкованими йому центральними органами виконавчої влади.

Як сказано у законі, до системи органів внутрішніх справ входять: МВС; центральні органи виконавчої влади (ЦОВВ), діяльність яких спрямовується і координується Кабміном через міністра внутрішніх справ України, Національна поліція; ЦОВВ, який реалізує держполітику у сфері захисту держкордону, ЦОВВ, який реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції).

Також до системи органів внутрішніх справ входять ЦОВВ, який реалізує державну політику у сфері захисту від надзвичайних ситуацій та Національна гвардія України.
 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі