Як контролюватимуть видобуток бурштину на Волині

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Депутати облради підтримали проект рішення «Про створення комунального підприємства «Бурштин Волині», який називають одним із шляхів наведення ладу у сфері незаконного видобутку бурштину.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 7 серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Як зауважив депутат обласної ради Олександр Свирида, під час минулої сесії депутати провалили всі проекти щодо легального видобутку: стосовно приватних і державних підприємств. З його слів, легальний видобуток «сонячного каміння» нині неможливий, а тому потрібно щось робити у цьому напрямку.

КП «Бурштин Волині» почне працювати не відразу, адже для цього потрібен час.

Проте, на думку Свириди, це з часом дозволить вирішити проблему незаконного видобутку. Для успішної роботи слід поєднати інтерес трьох сторін: бізнесу, держави та місцевого населення. А ґрунт має акуратно розроблятись і рекультивуватися, чого не відбувається зараз.

«В такому разі з боку обласної територіальної громади буде повний контроль ситуації. Ми зможемо завжди директора заслухати, притягнути до відповідальності», - запевнив Олекснадр Свирида і додав, що проект не обов’язково має бути затверджений у тому вигляді, у якому він зараз є. Мовляв, якщо під час сесії депутати внесуть аргументовані позиції, то їх обов’язково візьмуть до уваги.

З думкою про створення комунального підприємства погодився депутат Василь Байцим та пропонує варіант спрощення організаційних питань. А саме – перейменувати одне з недіючих комунальних підприємств у «Бурштин Волині» і в ньому прописати нову статутну діяльність. Мовляв, це відійме набагато менше часу, ніж створювати нову установу.

Зрештою, члени профільної комісії підтримали проект рішення обласної ради «Про створення комунального підприємства «Бурштин Волині». Проте, немає гарантій, що це рішення депутати знову не «завалять» під час наступної сесії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі