У Луцьку хочуть заборонити пересувні звіринці та цирки

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку пропонують заборонити діяльність пересувних звіринців, зоопарків, виставок диких тварин, а також цирків з використанням дресированих тварин.

Відповідну петиції 11 січня опублікувала громадський діяч та реабілітолог дрібних домашніх тварин Вероніка Федосова-Цибульська на сайті Єдина система місцевих петицій. 

Як зазначила Цибульська, відповідно до ст.25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», забороняється використання тварин у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

«Однак у Луцьку періодично гастролюють подібні «концтабори» для тварин, а також цирки, у розважальних програмах яких задіяні дресировані тварини. Тому можна вважати, що подібні цирки теж мають у своєму складі пересувні звіринці (де утримуються тварини)», - йдеться у повідомленні. 

Авторка петиції переконана, що така діяльність є прямим порушенням закону. 

Крім того, вважає Вероніка Цибульська, відповідне рішення про заборону такої діяльності за участю тварин «позитивно зарекомендує Луцьк як місто високої сучасної культури у ставленні до тварин та буде прогресивним позитивним прикладом для інших українських міст».

«Варто врахувати і те, що Луцьк є обласним центром прикордонної з Євросоюзом країни Польщі - а в країнах Євросоюзу такі заборони на місцевому рівні давно є орієнтиром у екологічній свідомості громадян ХХІ-ого століття та в екологічному вихованні дітей (як приклад - міста Вроцлав, Слупськ та інші)», - зазначила вона. 

Щоб петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати 300 голосів зареєстрованих користувачів. До закінчення голосування залишилося 14 днів. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі