У Волинській області встановлюють контейнери для пластику

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Завершується встановлення контейнерів в 11-ти населених пунктах Ківерцівського району.

Про це повідмляє асоціація ОСББ, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Волинська громадська організація «Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН» розробила проект, за яким передбачено встановлення контейнерів задля покращення екологічної ситуації в цьому регіоні.

Проект стартував влітку 2015 року.

Згідно з програмою, участь у проекті взяли села та селища Ківерцівського району Прилуцьке, Жидичин, Гайове, Озерце, Сокиричі, Тростянець, Звірів, Цумань, Олика, Дерно і місто Ківерці.

Зі слів керівника проекту Ірини Гайдучик, контейнери для збору пластику забезпечать сортування відходів у населених пунктах Ківерцівщини, тобто їх правильну утилізацію.

«Ми намагаємося усунути проблему забруднення довкілля в регіоні, а основними його причинами є неправильне поводження з тією ж ПЕТ-пляшкою. Люди не задумуються про те, що пластикова тара не розкладеться у ґрунті на наступний день, а буде причиною його забруднення упродовж наступних 200 років. Контейнери не зберуть відразу весь пластик, але це послужить закликом бути дружніми з природою», - каже Ірина Гайдучик.

Оскільки контейнери тільки встановлюють у селах та селищах Ківерцівського району, говорити про їх експлуатацію рано. Але у районному центрі контейнери вже є.

Екс-заступник голови Ківерцівської райради Ігор Космина прокоментував ситуацію: «Звісно, сміття не зникло. Але й не такі гори непотребу у лісах навколо Ківерець. Поменшало й самостійно відведених ківерчанами зон для сміттєзвалищ на околицях і у середмісті».

Ігор Космина каже, що й сам не раз сортував сміття, відділяючи скло і пластик від інших відходів. Хотів показати людям, що це зовсім не принизливо – вийняти чи то скляну, чи пластикову пляшку зі сміттєвого пакета, який приніс, і викинути її у відповідний контейнер. Бо ж хіба принизливо робити те, що сприяє покращенню екології довкілля.

До слова, ті сільські громади Ківерцівщини, які не ввійшли до програми проекту 2015 року, вже готують заявки на участь у його продовженні, щоб покращити екологічний стан у регіоні.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі