Управління охорони здоров’я у Луцьку пропонують реорганізувати

  1. Новина відноситься до:

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради потребує конструктивних змін, спрямованих на оптимізацію діяльності як самого управління, так і методів його роботи. 

Про це заявив голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов. Відповідну петицію він опублікував на сайті Єдина система місцевих петицій 5 січня.

За словами лучанина, відповідно до п.1.5 Положення про управління охорони здоров’я, затвердженого сесією Луцькради у 2008 році, при управлінні діє централізована бухгалтерія, інформаційно-аналітичний відділ та лікувально-профілактичний сектор. Штатним розписом затверджено 4 держслужбовця та ще 14 посад. Загальна площа приміщення, що знаходиться на балансі управління охорони здоров’я Луцької міськради за адресою пр.Волі 1а, становить 171 м кв. Це на 1 лікарню, 1 пологовий і 5 поліклінік, - зазначив автор петиції.

«Вважаю, що ця структура є невиправданою, непотрібною надбудовою, яка не вирішує проблем медицини Луцька в цілому і на лікувально-діагностичний процес лучан не має жодного впливу, а лише споживає кошти лучан. Адже відомо, що при поступленні до лікувально-профілактичного закладу міста громадяни змушені лікуватися і обстежуватися за власні кошти. А кінцевим розпорядником державних коштів є лікувально-профілактичні заклади. На її утримання на 2016 рік виділено з бюджету міста 520, 7 тис. грн. З огляду на вищевикладене, вважаю за доцільне замість управління створити відділ охорони здоров’я у кількості 2-3 -х чоловік з його розміщенням у приміщенні Луцькради», - йдеться у повідомленні.

Приміщення на пр. Волі, 1а, де зараз знаходиться управління, Дмитро Глазунов пропонує здати в оренду.  

Таким чином, переконаний лучанин, за рахунок вивільнених бюджетних коштів вдасться зекономити та заробити значні кошти (близько 600-700 тис. грн. в рік).

«Зокрема, близько 400 тис. грн. бюджетних коштів та близько 250 тис. в рік від здачі в оренду приміщення на пр. Волі, 1а приватним структурам. Натомість протягом січня-листопада 2015 року бюджет міста отримав аж 8752, 66 грн. від оренди 49, 2 м.кв. благодійною організацією «Муніципальна лікарняна каса» та громадським об’єднанням «Допоможемо собі», відповідно до рішення Луцької міської ради від 29.02.2012 №21/32 «Про врегулювання оренди нерухомого майна територіальної громади м.Луцька». Ці кошти слід скерувати в поліклініки на лабораторно-діагностичні обстеження жителів обласного центру, тим самим зменшивши на них фінансові навантаження в лікувальних закладах, і не брати з лучан «благодійні внески», - зазначив Глазунов.

«Цих коштів буде достатньо, адже протягом 2014 року, БО «Муніципальна лікарняна каса», яка займається збором цих внесків, зібрала в поліклініках 1, 2, 3, дитячій і амбулаторії смт. Вересневе суму - 602, 2 тис. грн.», - додав він.

Щоб петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати 300 голосів зареєстрованих користувачів. До закінчення голосування залишилося 14 днів. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі