Аваков пропонує на три місяці зупинити роботу судів

  1. Новина відноситься до:

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пропонує на три місяці зупинити роботу судів в Україні для формування нової судової системи. 

Про це написав на своїй сторінці в Facebook.

«Жодна реформа МВС і поліції (ми її правильно, хоч і болісно, але проводимо і проведемо!) - не допоможе змінити реальний стан речей у правоохоронній сфері. Без радикальної зміни в системі прокуратури і судів, зміни рівня довіри людей до прокуратури і суду - нічого не вийде! Всі недавні закони і проекти змін до законів щодо суддів, на мою думку, на жаль, - напівзаходи, які не змінять нічого! В тому числі і останній конституційний проект», - написав Аваков.

Наголошується, що необхідно повернутися до радикального проекту.

«Йшлося тоді про повну заміну суддівського корпусу. Повного перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальної зовнішньої атестацією нинішнього суддівського корпусу. Пропонувалося вибудовувати нові суди паралельно, поки старі будуть працювати. Я ж прихильник ще більш жорсткого процесу. Ніхто, вже вибачте, не помре - і все зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів», - написав він.

Як повідомляється, якщо люди будуть розуміти, що відбувається процес реальних змін і очищення, то «погодяться потерпіти».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі