Собака допоміг зловити автокрадія

  1. Новина відноситься до:

Як Буч двір врятував

…Було це вже ближче до опівночі. Повний місяць заливав просторий двір на Чорновола, 2-б блакитним сяйвом, втомлені спекою люди поховалися до квартир, і тільки кілька курців дихали цигарковим димом на балконах. У цьому квартальчику не спали хіба місцевий улюбленець, колись пес-приблуда Буч та якийсь незнайомець, що вирішив перевірити вміст автівок, припаркованих у дворі. Власне, останнє й не сподобалося Бучу, який, почувши чужого, здійняв справжню бучу.

– Тато казав, що Буч гавкав так, як ще ніколи від нього не чули. Просто скаженів від люті, – розповідає 13-річна дівчинка Аня. Вона з батьками чи не найбільше опікується Бучем.

Собака стояв біля «жигуля», задер морду догори і гарчав на чоловіка, який видерся на дах цієї автівки. Буч бігав навколо «жигуля», не даючи незнайомцю бодай шансу, аби віддалитися від машини. На балкони та у двір повибігали люди, дуже швидко приїхала міліція.

Собаку і людину розборонили, а група швидкого реагування почала з’ясовувати, що між ними сталося. Чоловік був нетутешній («Хронікам» стало відомо, що він із Молдови), а в «жигулях» встиг пошкодити замок, вочевидь намагаючись влізти у машину. Тут його й винюхав Буч – собача п’ятизіркова будка зовсім поряд. Затриманого собакою чоловіка забрали в міськ­відділок для з’ясування всіх обставин, а згодом внесли дані про напівкримінальну пригоду, яка сталася в ніч з 3 на 4 серпня, до реєстру.

До слова, ота будка Буча – це ще м’яко сказано, фактично то непоганий дерев’яний зруб із м’яким матрациком всередині. Собака, хтось із батьків якого точно був ротвейлером, з’явився у дворі на Чорновола, 2-б два роки тому, і не скажеш, що всім його мешканцям це сподобалося. У «шанхайчиках» усім не догодиш, тому тут часто труять безпритульних котів і псів або викликають до них гицелів. «У нас раптово здохло шість котів у дворі, – розповідає Аня. – Та й Буча багато разів хотіли вивезти, але ми не дозволили». До слова, власник порятованих собакою «жигулів» також свого часу не дуже приязно ставився до Буча. Нині пес улюбленець двору – із дітьми бавиться, а з місцевими домашніми чотирилапими у хороших стосунках.

– Він такий розумний, що наступного разу, коли затримає злодія, то принесе поліції в зубах ключі і пульти сигналізації, – жартують жителі порятованого Бучем двору.

Милий і водночас грізний пес Буч
Милий і водночас грізний пес Буч

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Юрій КОНКЕВИЧ

Коментарі