Які райони Волині найменше йдуть до армії?

  1. Новина відноситься до:

Найменший відсоток громадян, які готові захищати рідну землю, виявились у Камінь-Каширському, Луцькому, Старовижівському, Ратнівському та Любомльському районах.

Про це повідомляє військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Василь Худик.

Нагадаємо, що нині триває шоста черга часткової мобілізації. За повідомленням військових на початок серпня до війська пішли лише 34% особового складу запасу. Найвищий рівень виконання завдання мобілізації демонструє Горохівсько-Локачинський (55%), Маневицько-Любешівський (54%) та Рожищенський (52%) районні військові комісаріати.

Значно нижчі результати у Володимир-Волинському (41%) і Ківерцівському (42%) військкоматах. Найгірші результати роботи ‒ у Луцькому, Камінь-Каширському, Ратнівському, Старовижівському та Любомльському районах.

«Звісно, ті, хто ухиляються від виконання конституційного обов’язку, будуть відповідати за це. Зокрема, за ухилення від військового обов’язку передбачається не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність (від 2 до 5 років позбавлення волі)», ‒ кажуть у комісаріаті.

Найбільшу кількість хворих та непридатних виявили військово-лікарські комісії у Володимирі-Волинському, Камінь-Каширському та Ківерцівському районах – усі по 41%, у Рожищенському – 43%, Любешівському і Старовижівському – 47%, а у Шацькому районі кожен другий виявився непридатним.

Військові нагадують, що призваних направляють спочатку до навчальних центрів, де ті проходять військову підготовку за визначеною спеціальністю, попередньо отримують військову форму та зараховуються на грошовий, продовольчий та інші види забезпечення. Підготовка відбувається за основними напрямками: вогнева підготовка, медична, а також тактична, інженерна підготовка тощо. З солдатами працюють штатні кваліфіковані інструктори, які є учасниками бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

Надалі військовослужбовці направляються безпосередньо у військові частини. При цьому, добровольці, тобто ті, хто самостійно прийшов до військкоматів до вручення йому повістки, мають пріоритетне право вибору подальшого місця служби.

У військкоматі стверджують, що за солдатами на час служби зберігається місце роботи, посада, середній заробіток на підприємстві та організації, незалежно від форм власності (при одночасному отриманні грошового забезпечення за місцем проходження військової служби). Їм нараховується одноразова грошова допомога, яка буде виплачуватися по демобілізації, а також продовжується виплата пенсій пенсіонерам, у разі призову на військову службу під час мобілізації.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі