Хочуть провести «Ніч у Луцькому замку»-2016

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку подумають над тим, як проводити фестиваль «Ніч у Луцькому замку» у 2016 році.

Пропозиція народилася випадково під час сесії міської ради 24 грудня.

Під час обговорення міської Програми фінансування культурно-мистецьких заходів Депутат міської ради Наталя Бунда поцікавилася, чому немає передбачених міських коштів на фінансування фестивалю «Ніч у Луцькому замку». Виявилося, що фестиваль у 2016 році проводити не збиралися.

Проте в ході дискусії депутати міськради підтримали його проведення. Депутат Ігор Поліщук заявив, що рівень проведення має бути не нижчим, ніж у попередні роки. Треба шукати спонсора, бо за кошти міського бюджету організувати важко.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що фестиваль перестали проводити з початком війни на сході України. Він був щорічним, проте у 2014 та 2015 роках «Ніч у Луцькому замку» не відбувався.

Міський голова Микола Романюк підтримав пропозицію проведення фестивалю. Він назвав його своєрідним і цікавим заходом для всієї України. Романюк вважає, що люди «втомилися морально і фізично», тож їм такі культурні події необхідні.

Зрештою, проведення фестивалю у замку внесли у міську Програму фінансування з сумою 50 тисяч гривень. У січні під час звіту виконання програм повернуться до питання фестивалю. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі