У Луцьку за хабарництво судитимуть податківців

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Колегія суддів Луцького міськрайонного суду під головуванням Ігоря Ясельського 23 грудня призначила до судового розгляду. справу за обвинуваченням заступника начальника Головного управління ДФС у Волинській області Руслана Вандьо та начальника управління податкового аудиту відомства Віктора Палюховича в отриманні неправомірної вигоди. І це після того, як раніше обвинувачені клопотали про зміну підсудності.

Нагадаємо, у лютому цього року Генпрокуратура заявила про те, що двох посадовців Головного управління ДФС у Волинській області затримали під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 400 000 гривень. Тоді правоохоронці з'ясували, що підозрювані вимагали гроші за невідображення у акті перевірки одного з ТзОВ виявлених порушень податкового законодавства та недонарахування податків на суму майже 3,5 мільйонів гривень, пише Під прицілом.

Згодом стало відомо, що затриманими посадовцями ДФС є заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Руслан Вандьо та начальник управління податкового аудиту відомства Віктор Палюхович. 

9 лютого, службовців затримали «на гарячому», а вже за кілька днів після затримання Печерський суд міста Києва обирав підозрюваним запобіжний захід. Прокуратура клопотала про те, аби чоловіків взяти під варту, однак сам Руслан Вандьо, за інформацією ЗМІ, взявся клопотати, про те, аби їх відпустили під заставу. 

Тоді суд пристав на пропозицію підозрюваних, і за півгодини брат підозрюваного Руслана Вандьо — Ігор вніс за нього 365 000 гривень застави. За даними ЗМІ, Ігор Вандьо обіймає таку ж посаду, як і його брат, однак у Житомирській області.

Зауважимо, що й інший обвинувачений Віктор Палюхович уникнув затримання, позаяк за нього також хтось вніс 341 000 гривень застави, однак хто це зробив -  наразі не відомо. 

Зрештою провадження скерували до Луцького міськрайонного суду і для його розгляду призначили цілу колегію суддів та навіть обрали дату підготовчого судового слухання.

Відтак, сьогодні під час підготовчого судового засідання колегія суддів постановила призначити справу до судового розгляду та викликати на слухання свідків, яких по справі проходить аж 31.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі