Президент ветував закон про роздержавлення ЗМІ

Джерело: Еспресо. TV
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» і направив свої пропозиції

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України, передає Еспресо.TV.

«Прийнятий Верховною Радою України 24 листопада 2015 року Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" не може бути підписаний», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, однією з причин ветування є той факт, що закон не передбачає зобов'язання реформованих державних і комунальних друкованих засобів масової інформації щодо збереження мови видання.

«За такого підходу є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення», - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що законом встановлюється, що друковані ЗМІ, що здійснюють офіційне опублікування нормативно-правових актів президента України, а також механізм реалізації положень про офіційне опублікування та набрання чинності такими нормативно-правовими актами визначаються законом (частина друга статті 1). Це положення Закону набирає чинності з 1 січня 2016 року.

«З метою запобігання виникненню з дня набрання чинності наведеною нормою Закону (тобто з 1 січня 2016 року) законодавчої невизначеності у питанні порядку офіційного опублікування та набрання чинності указами президента України пропоную частину другу статті 1 Закону, що надійшов на підпис, присвятити виключно питанням визначення сфери дії цього закону (що й випливає з назви статті 1)», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, Порошенко пропонує внести зміни, відповідно до яких, законом не регулюватимуться час набрання чинності нормативно-правових актів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі