Проспект Волі знову хочуть ремонтувати

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Депутати міської ради пропонують щороку приймати Програму з благоустрою міста, а не планувати її на 5 років. Адже стратегічного планування як такого департамент ЖКГ не представив.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради 16 грудня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Начальник департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький пояснив, що в план заходів з благоустрою міста включені утримання клумб та газонів і зелених насаджень, прибирання стихійних сміттєзвалищ, благоустрій фонтанів.

До прикладу, 4,5 мільйона гривень пропонують виділити на благоустрій центрального пляжу міста, оскільки щороку тільки проводять лише косметичні заходи. На ліквідацію стихійних сміттєзвалищ запланували 600 тисяч гривень.

Також 4 мільйони гривень запланували на спецтехніку для комунальних підприємств, як от «Луцькспецкомунтранс».

Згодом депутати почали обговорювати проекти ремонту доріг. Так, депутат від фракції «УКРОП» Олександр Кравченко запитав: чому дороги на окраїнах не ремонтувалися ні разу, а в центрі латають дороги ледь не щороку. На що Іван Кубіцький відповів: департамент виконує завдання, які йому задає міська рада. А на думку депутата Григорія Пустовіта, то така стратегія – виправдана, бо центр має бути красивий.

До слова, депутати вже почали обговорювати й можливість ремонту проспекту Волі та його розширення. З’ясувалося, що для того, аби реалізувати цей проект, потрібно 35 мільйонів гривень, адже доведеться переносити комунікації, бордюри, заново мостити тротуари. Така сума для міста - нереальна. Та в такому разі потрібно визначитися: чи розширювати дорожнє полотно і переносити тротуари і робити все необхідне, чи обмежитися ремонтом дороги тротуарів, без розширення дороги.

Однак перелік доріг, які мають ремонтувати наступного року, буде затверджуватися окремо. Тож і питання ремонту проспекту Волі досліджуватимуть знову.

До слова, депутат Олександр Кравченко запропонував прийняти Програму з благоустрою міста на один рік, а за рік заслухати звіт про виконання програми. Тим паче, що стратегії розвитку в цьому напрямку в департаменті ЖКГ чіткої немає.

Зрештою, після обговорень, депутати вирішили підтримати Програму, але вирішили виключити суми на проекти, які, як уже відомо, не будуть фінансуватися, до прикладу – 12 мільйонів гривень на фонтани.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі