У Луцьку представили нового прокурора та його застпуників

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак представив прокурора Луцької місцевої прокуратури, призначеного наказом Генерального прокурора на цю посаду, та повідомив, кого обрав заступниками новопризначеного прокурора.

Представлення прокурора Луцької місцевої прокуратури відбулося 16 грудня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, на виконання Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року в органах прокуратури утворили 178 місцевих прокуратур, які почали діяти з 15 грудня 2015 року.

На Волині будуть діяти 4 місцеві прокуратури: Луцька, Маневицька, Ковельська і Володимир-Волинська, які поєднуватимуть адміністративно-територіальні райони.

Луцьку місцеву прокуратуру очолив Олександр Шпота. Маневицьку – Олександр Мосійчук. Володимир-Волинську – Віталія Книш, Ковельську – Олександр Бабенков.

Луцька місцева прокуратура має юрисдикцію місто Луцьк і Луцький район. Як повідомив Дмитро Чепіжак, Олександр Шпота працює в органах прокуратури з 2001 року, попередня посада до призначення - прокурор Нововолинська.

Крім того, наказами прокурора області призначений перший заступник Луцького місцевого прокурора. Цю посаду обійматиме Олег Юрченко, який працює в органах прокуратури з 2001 року, остання посада - начальник відділу прокуратури Волинської області.

Також призначений заступник місцевого прокурора - Катерина Балас. До призначення вона працювала на посаді прокурора прокуратури міста Луцька.

Згодом Дмитро Чепіжак повідомив, що він поїде представляти прокурорів інших місцевих прокуратур. А представників влади попросив новопризначених прокурорів підтримати і забезпечити відповідну взаємодію. А сам він уже «зорієнтував їх на відповідні дії».

Оскільки на представлення приїхали Луцький міський голова Микола Романюк, начальник Луцького МВ УМВС Ігор Муковоз, голова Луцької РДА Ігор Ярмольський, то Олександр Шпота одразу ж вирішив «кувати залізо поки гаряче» і покликав їх на розмову «без свідків». А ось із журналістами, зазначив, «подумає, в якому форматі познайомитися ближче».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі