Кабмін збільшив необхідний стаж роботи для отримання пільгової пенсії

  1. Новина відноситься до:

Кабінет Міністрів збільшив на п’ять років необхідний стаж роботи для отримання пільгової пенсії за умовами праці – для чоловіків до 30 років і для жінок до 25 років.

Про це йдеться у постанові уряду «Про внесення змін до Порядку призначення пенсій за рахунок коштів підприємств та організацій 
окремим категоріям працівників за результатами атестації робочих місць за умовами праці» від 9 грудня.

Відповідно до документа, Кабмін збільшив стаж, який необхідний при призначенні пенсії працівникам, що працюють в умовах, які дають їм право на пільгову пенсію за рахунок коштів підприємств та організацій.

Як ідеться у постанові, чоловікам пільгова пенсія призначатиметься при стажі роботи не менше 30 років, з них 12 років і 6 місяців стажу роботи на тому підприємстві, за рахунок якого призначається пенсія.

Жінкам пільгова пенсія призначатиметься при стажі роботи не менше 25 років, з яких 10 років стажу роботи на підприємстві, за рахунок якого призначається пенсія. 

За відсутності необхідного стажу роботи на підприємстві в період до 1 квітня 2024 пенсія за віком на пільгових умовах призначається за наявності стажу роботи з 1 квітня 2015 до 31 березня 2016 року – не менше 25,5 років для чоловіків і 20,5 років для жінок.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі