Волинська письменниця стала лауреаткою міжнародної премії

Письменниця з Шацька Ніна Корець здобула ІІ премію VIII міжнародного літературного конкурсу творів для дітей та юнацтва «Корнійчуковська премія».

Волинянка стала однією з переможниць у номінації «Проза для дітей молодшого віку», пише Район.Шацьк.

Її твір «Втеча Хрумтика й Жоржетти» – про незвичайну подорож морської свинки і мудрого мишеняти в чарівних окулярах. Непростий шлях друзів складається із радісних й небезпечних моментів та навіть порятунку інших.

Суперництво в цій номінації виявилося напруженим. З мінімальним відривом, за оцінкою журі, перемогла, Ольга Тернова з Харкова, яка отримала І премію.

Нагородження переможців відбулося на центральній алеї парку Тараса Шеченка в Одесі в рамках міжнародного VIII Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури та XXІV Міжнародної книжкової виставки-ярмарки «Зелена хвиля».

Твори оцінювалися у 4 номінаціях – «Поезія для дітей», «Проза для дітей молодшого віку», «Проза для дітей старшого віку та юнацтва» та «Сценарій для дитячого кіно і театру/Драматургія для дітей та юнацтва». Переможці отримали дипломи, призи, а також книги, де опубліковані їхні твори.

Премія носить імʼя видатного дитячого письменника Корнія Чуковського, автора «Мухи-цокотухи», «Лікаря Айболитя», «Мийдодіра», і це визначає високий рівень відповідальності, тому що дитячі письменники звертаються до найбільш чутливої чиитацької аудиторії, а книги, з якими ми знайомимося в дитинстві – основа формування і розвитку людської особистості. Щирість і обдарованість авторів підкорюють серця читачів.

«Головне завдання журі Корнійчуковсько премії – виявляти і всіляко підтримувати нові імена. Але водночас ми даємо і досвідченим авторам можливість довести, що є ще порох в порохівницях їхніх творчих задумів. Тож цьогорічний конкурс можна розглядати не тільки як літературну подію, а й як своєрідне змагання різних літературних поколінь», – ділиться голова журі Володимир Рутківський в передмові «Слово від журі конкурсу» у збірнику творів лауреатів конкурсу.

В конкурсах Корнійчуковского фестивалю взяли участь більше 500 авторів. Програма фестивалю, як завжди, була яскравою і дуже насиченою: лекції та екскурсії, зустрічі з письменниками і читачами, презентації та дискусії, концерти й конкурси. Окрім «Корнійчуковської премії», нагороди отримали переможці літературного конкурсу «Море талантів», конкурсу цифрового малюнка «Iparus», конкурсу обʼємного моделювання «IParus 3D pen» та читацьке журі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі