Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день слона

Джерело: Gazeta.ua

Всесвітній день слона відзначається 12 серпня. Його запровадили для привернення уваги громадськості до проблеми винищення слонів

Ідея святкувати цей день прийшла в голову канадським режисерам Патрісії Сімс і Майклу Кларку у 2011 році. Із цієї нагоди випустили фільм «Повернення в ліс», в якому розповідається про реінтродукції перебували в неволі азіатських слонів в Таїланді.

Слон — найбільший в світі сухопутний ссавець. Маса африканського слона може досягати 7,5 тонн, а висота в плечах — 4 м. Індійські слони на третину легші та досягають у висоту не більше 3 м.

За один день слон випиває 100-220 л води, тоді коли хобот цього велетня вміщує всього 7,5 л рідини.

Належать до десятки найрозумніших тварин світу. Їх мова складається з сотні звуків. Слони емоційні, люблять спілкуватися, мають відмінну пам'ять. Вони ніколи не забудуть людську доброту, але і образи не пробачать.

Живуть слони стадами. У стаді 15-30 слоних зі слоненятами. Молоді слони і один старий слон. Ватажки, як правило, старі слонихи. Таке стадо – одна велика родина, в ньому всі близькі родичі.

Слони можуть ногами передавати і отримувати сигнали з землі. Щоб послати такий сигнал, слон б'є ногою по землі, а для отримання відповіді слон встає на три ноги. При піднятті ноги тиск на стопи трьох інших збільшується, що допомагає краще вловлювати коливання землі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі