У Польщі археологи виявили тунелі під замком

Джерело: Апостроф

Археологи виявили печеру і мережу незвіданих тунелів під одним з найвідоміших замків Польщі.

Про це повідомляє Thefirstnews.

Печера була знайдена в стінах замку Ольштин. Нині зруйнований замок, побудований в 14 столітті, підноситься над ландшафтом Краківсько-Ченстоховської височини і оточений легендами та міфами.

Одна з легенд, що стала предметом пильної уваги завдяки відкриттю, - це секретний тунель, що зв'язує замок з монастирем Ясна Гура, який використовувався для евакуації ікони Чорної Мадонни, одного з найбільш шанованих символів країни, під час війни.

Відкриття було зроблено, коли археологи, які досліджують так звану печеру Нижнього замку, виявили велику печеру глибиною до семи метрів з тунелями, що виходять з неї.

"Дослідження показали існування величезної порожнечі. Про гігантські розміри систем і печер під замком в Ольштині можна тільки здогадуватися", - сказав археолог доктор Миколай Урбановський, що відповідає за розкопки.

За словами співробітника палео-зоологічного факультету Вроцлавського університету Адріана Марцісака, результати досліджень є дуже багатообіцяючими і вказують на наявність мережі пустот і ущелин під підлогою вже відомої печери.

Поряд з відкриттям нової печери вчені також розкопали деякі артефакти - в тому числі плитку з середньовіччя із зображенням мисливця з соколом.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі