Індіанські племена, самураї та бедуїни: виступ мандрівного цирку в Коломиї

Джерело: Gazeta.ua

У Коломиї, тепер Івано-Франківська область, 30 липня 1906-го дали останню циркову виставу мандрівного цирку «Дикий Захід Буффало Білла».

Американський полковник Буффало Білл (1846–1917) – один із найвідоміших шоуменів того часу. Зі своєю трупою здійснив турне по Європі, вдвідав Францію, Німеччину, Бельгію. Дав вистави у Коломиї, Чернівцях і Львові, які перебували у складі Австро-Угорщини.

У виставі брали участь американські піхотинці, цивільна міліція США, кавказькі козаки, бедуїни з Сахари, чемпіони зі стрільби та володіння ласо, вершники з Мексики, американські ковбої та індіанці з далеких прерій, японські самураї, плем'я червоношкірих. Вхід на виставу коштував 2 крони, за місце в кріслі треба було заплатити 4. Місячна платня робітника тоді становила 60 крон, учителя — 80 крон.

Трупа налічувала 800 осіб. Близько половини з них — артисти, 350 осіб — обслуга, решта — адміністрація. Пересувалися всі на трьох потягах — по 20 вагонів у кожному. Приїхали потягом до Львова.

Вистава глядачам не сподобалася. Окрім цікавих вправ японців та індіанців решта програми була банальна, навіть нудна. Вночі після останньої вистави Буффало Білл з компанією вирушили до Перемишля та Жешува.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі