У парку Дніпра знайшли поховання українського археолога

Джерело: Gazeta.ua

У Севастопольському парку Дніпра розкопали склеп з похованими чоловіком та жінкою.

Це може бути почесний громадянин міста Олександр Поль та його дружина, повідомили у пресслужбі міської ради Дніпра.

"За історичними даними, Олександр Поль був похований у межах території Лазаревської церкви. Біля нього через 26 років поховали і його дружину. Тому шукали парні могили. Спочатку віднайшли могили двох священників, потім іще двох - біля церкви. І далі вже перед входом у церкву знайшли склеп чоловіка і жінки. Саме у цій частині і хоронили громадських діячів", - розповів директор КП "Етнографічні парки Дніпра" Дніпровської міськради Дмитро Каюк.

Могилу свого часу пограбували. Скелети за зовнішніми характеристиками відповідають рокам смерті Поля та його дружини. Точну приналежність скелетів мають встановити антропологи.

"За наявними слідами видно, що це були не священнослужителі, оскільки залишилися рештки від мундиру в чоловічій могилі. Дослідження гробу ще триває. Чоловічий череп та інші частини скелету достатньо добре збереглися, що допоможе у проведенні необхідних експертиз, аби точно встановити, чи це Олександр Поль", - сказав старший науковий співробітник Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Володимир Шалобудов.

Олександр Поль був археологом, підприємцем, меценатом і громадським діячем українсько-німецького походження.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі