У Мексиці знайшли колони із зображенням рогатих людей, яким 1,5 тисячі років

Джерело: УНІАН

Мешканці невеликого міста Санта-Круз Хуехуепіастла, розташованого за 150 кілометрів від міста Пуебла в Мексиці, знайшли дві кам'яні колони на верхівці пагорба Серро-де-ла-Пенья. Крім того, вони виявили 87 стародавніх написів на кам'яних підніжжях і стінах.

Як повідомляє Mexico News Daily, археологи вважають, що реліквії створили представники Сапотецької цивілізації або мешканці стародавнього міста Теотіуакан.

На їхню думку, колони з'явилися на пагорбі приблизно в 500 рокі до нашої ери. Вчені кажуть, що місце, де стоять колони, було присвячене богу підземного світу.

На колоні, яка збереглася найкраще, зображена людина з рогами і кігтями, одягнена набедренну пов'язку. Також на археологічному місці були знайдене каміння із зображенням ігуани, орла і dios murciélago - богині з головою кажана.

Також археологи знайшли керамічний посуд на древньому кам'яному шляху, який вів до верхівки схилу.

Підйом на вершину триває 2,5 години.

Дослідник з Національного інституту антропології й історії Хосе Альфредо Арелланес сказав, що попереднє дослідження дійшло певних висновків щодо призначення місця. За його словами, раніше на схилі було 7 пірамід і поле для гри в м'яч. "Коли ми піднялися на верхівку, ми змогли побачити церемоніальну зону. Іншими словами, тут були храми й палаци правителів", - пояснив він.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі