Опублікували унікальний рукописний сценарій Шекспіра

Джерело: ZN.ua

Співробітники Британської бібліотеки опублікували на сайті сторінки оцифрованої рукопису п'єси «Сер Томас Мор», єдиного вцілілого оригіналу, на сторінках якого можна побачити почерк знаменитого англійського поета і драматурга.

П'єса орієнтовно датується 1590-1604 роками, написана колективом, до якого крім Шекспіра увійшли Генрі Четлі і Томас Хейвуд. Як вдалося з'ясувати за допомогою аналізу почерку і стилю письма, перу Шекспіра належить сцена народного бунту: вона займає три сторінки і починається з фрагмента, який позначений як f.8v. Вивчити ці та інші сторінки можна в онлайн-архіві бібліотеки.

У 1871 році почерк Вільяма Шекспіра був ідентифікований. Це рукописний сценарій «Сера Томаса Мора»: Harley MS 7368, f. 9R

П'єса розповідає про ідеологічного противника Генріха VIII - юриста, філософа і письменника Томаса Мора. Головний рецензент п'єси розпорядився видалити деякі сцени, але авторів це не влаштувало: вони відмовилися від постановки і не стали дописувати драму. Про цей текст згадали в XIX столітті, коли листки потрапили в Британський музей.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Юлия Абрамова

Коментарі