35 років тому Сергій Бубка встановив світовий рекорд

Джерело: Корреспондент

День в історії: Бубка першим в історії подолав планку на висоті 6 метрів

Цього дня, 13 липня, 35 років тому сталася історична подія. У 1985 році в Парижі на Гран-Прі зі стрибків з жердиною, яке було присвячено Дню взяття Бастилії, українець Сергій Бубка вперше в історії спорту подолав недосяжну раніше нікому висоту 6 метрів.

Всього в 1984-1994 роках Бубка встановив 35 світових рекордів. Володів світовим рекордом в стрибку з жердиною в закритих приміщеннях (6,15 м) з 1993 по 2014 роки. І досі володіє світовим рекордом у стрибку з жердиною на відкритих аренах (6,14 м) з 1994 року.

За найбільшу кількість світових досягнень у легкоатлетичному спорті він занесений до Книги рекордів Гіннеса. За видатні спортивні досягнення Бубка першим серед вітчизняних атлетів був удостоєний найвищої державної нагороди - звання Героя України.

Після закінчення спортивної кар'єри Сергій Бубка став успішним спортивним менеджером. Зараз він входить до керівництва світового спорту, займаючи керівні посади в Міжнародному олімпійському комітеті, де є членом Виконкому. Із 2005 року очолює Національний олімпійський комітет України.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі