Троянську війну археологи визнали громадянською

Джерело: lenta.ua

Троянська війна, згідно з підсумками нового археологічного дослідження, була громадянською – у ній боролися не різні народи, як вважалося до цих пір, а ахейці з Греції і ахейці з Трої.

Нові дослідження, проведені археологами в Трої, а також більш детальний аналіз древніх табличок з лінійним письмом вказав на цивільний характер Троянської війни. Про те, що легендарний конфлікт насправді був громадянською війною, можна було припустити ще з "Іліади" Гомера, де вказано, що троянці і греки носили один і той же одяг, вірили в одних і тих же богів, розмовляли однаковою мовою, і так далі.

"Новий аналіз древніх табличок показав, що, наприклад, Гектор - це ім'я ахейского походження, незважаючи на те, що він був троянцем. Коли Гомер писав про те, що троянці і ахейці говорять однією мовою, то просто відбивав дійсність тринадцятого століття до нашої ери, а не вигадував щось", – говорить Луї Годар, автор гіпотези про громадянську Троянську війну.

Годар зазначив, що Троєю, судячи з усього, правила мікенська аристократія. На цей факт вказують різноманітні археологічні знахідки – наприклад, мікенська кераміка, яка була виявлена в Трої при розкопках археологічних шарів, що відносяться до часу Троянської війни


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі